Bemutatás

 
A Gazdálkodj okosan! Több mint játék! a nagy sikerű magyar társasjáték internetes verziója. Ötvözi az online játék és a közösségi oldalak előnyeit, így a regisztrált felhasználó nemcsak játszhat, hanem ismerkedhet, kapcsolatokat építhet ki, információkat oszthat meg másokkal, és használhatja az oldal egyéb funkcióit (chat, fórum, webshop).
 
A játék problémamentes működéséhez, kompatibilitásához az alább felsorolt programok szükségesek. A feltüntetett linkeken frissítheted programjaidat:
 
Operációs rendszer: Windows 98/2000/ME/XP/WIN7/GNU/Linux
 
Az oldal használata
 
A főoldalon a felhasználó egy gyors regisztrációt követően a felhasználói név és jelszó segítségével tud belépni az oldalra. A főoldalra belépve a felhasználó beállíthatja a felhasználói profilját, online beszélgetést folytathat a többi játékossal, elmondhatja véleményét a moderált fórumban, ahol lehetősége van saját témakörök kezdeményezésére, termékeket vásárolhat a webshopban, majd megkezdheti virtuális játékát. A Gazdálkodj okosan! online játékban két alapfunkció közül választhatja ki a felhasználó, hogy egy hosszabb vagy egy rövidebb idejű játékot szeretne megkezdeni, amit természetesen a bejelentkezett aktív, online állapotban bármikor módjában áll megváltoztatni. Lehetőség van választott robotok ellen, úgynevezett Single player játékot kezdeményezni vagy regisztrált ellenfelek, barátok ellen játszani a Multiplayerben.
 
Single player
 
A Single playerben a játékos robotok ellen, választható karakterekkel kezdheti meg a játékot. Legalább három ellenfelet ki kell választania, hogy a játék elinduljon. A játék megkezdése előtt, a kiválasztott karakterek egészen addig módosíthatók, ameddig a játék elindítása gombra nem klikkelünk. A játék megkezdése után nincs lehetőség a karakterek módosítására, csak ha egy új játékot kezdünk.
 
Multiplayer
 
A Multiplayerben a játékos regisztrált ellenfelek vagy barátok ellen kezdheti meg a játékot. A Multiplayer gombra klikkelve átkerülünk a játékválasztó oldalról a Multiplayer oldalára, ahol szobát hozhatunk létre, vagy beléphetünk más játékos által létrehozott szobába. A Multiplayert minimum két, maximum négy fő játszhatja. Mindig az a játékos dönti el, hogy mennyien játsszák az adott játékot, aki a szobát létrehozta, ugyanis ő kezdeményezheti a játék indítását. A szoba létrehozójának lehetősége van a játék megkezdése előtt törölni a játékost a szobából, illetve a szobába belépő játékosnak lehetősége van kilépni onnan, és vagy átjelentkezni egy másik szobába, vagy saját szobát létrehozni. A szobát létrehozó játékost hangjelzés figyelmezteti, ha valaki belépett a szobájába. A szobát létrehozó játékos a játék indítása gombra klikkelve kezdeményezheti a játékot, amely után a többi játékost is hangjelzés figyelmezteti, hogy a játék elindult.
 
Játékszabály
 
A játék a virtuális dobókockával indul. Minden játékos egy színes bábut indít útnak a „START” mezőről és annyit halad előre, amennyit egy dobásnál a kocka mutat. A játékban résztvevők egyszerre dobnak és 30 másodperc áll rendelkezésükre az adott utasítás végrehajtásához. Ha valaki korábban hajtja végre az utasítást, addig nem dobhat újra, amíg mindenki be nem fejezte a feladatát az adott körben, vagy le nem telt az idő. Az utasítás végrehajtásának folyamatát a játékos neve alatt egy folyamatjelző mutatja. Ha végzett a dobással és az utasítással, eltűnik a neve alól a folyamatjelző. A játékosok az utasításnak megfelelően haladnak előre.
 
A játékosok a játék során nemcsak fizetnek, hanem vásárolhatnak is. A játék célja, hogy a játékosok a játék során helyes pénzgazdálkodásukkal mielőbb autót, lakást és berendezési tárgyakat vásárolhassanak.
A játékban az a nyertes, aki először szerzi meg az autót, lakást, berendezési tárgyakat, biztosításokat, üdülési csekket és könyvutalványt, valamint ezen felül még legalább 1 millió forinttal rendelkezik a számláján.
 
Az autó és a lakás megvásárlása történhet egy összegben, illetve részletre is. Egy összegben való vásárlás esetén lakásnál 10 millió forintot, részletfizetés esetén 4 millió forintot kell egy összegben befizetni, a fennmaradó 6 millió forintot körönként 300 ezer forintos részletekben kell törleszteni. Autóvásárlás esetén egy összegben 3 millió forintot kell fizetni, részletfizetés esetén 1 millió forintot kell egy összegben befizetni, a fennmaradó 2 millió forintot pedig körönként 200 ezer forintos részletekben kell törleszteni. Minden kör megtételénél automatikusan levonásra kerül az egyenlegből az aktuális összeg. Bútorokat, berendezési tárgyakat a játékosok csak akkor vásárolhatnak, ha már lakással rendelkeznek. Ez érvényes a biztosításokra is, csak akkor köthetnek lakás- és kötelező biztosítást, ha már rendelkeznek lakással és/vagy autóval.
A játékosok egy teljes kör megtétele után, ha a START mezőn áthaladnak, 60 ezer forintot, ha pont ott állnak meg, 120 ezer forintot kapnak. A játékhoz szerencsekártyák és kvíz kérdések is tartoznak, melyekkel a játékosok akkor találkoznak, ha szerencsekerék vagy kvíz mezőre lépnek. Az említett mezőre lépést követően követni kell az utasításokat. A szerencsekártyákkal berendezési tárgyakat vagy pénzt, míg a kvíz kérdések helyes megválaszolásával 10 ezer forintot lehet nyerni.
A játékból kiesik, aki helytelen pénzbeosztásával fizetésképtelenné válik, bár egyetlen mezőn lehetőség van aukció révén eladni a meglévő berendezési tárgyakat, amely átmenetileg megoldást jelenthet a „túlélésre”. A játékosok a berendezési tárgyaikat egymásnak nem adhatják el. Ha a játékos a szerencsekártya révén olyan berendezési tárgynyereményhez jut, amellyel már rendelkezik, akkor annak értéke jóváírásra kerül az egyenlegén.
 
Játékmezők
 
  START
  1. mező   KÖZÉRDEK
  2. mező   SZERENCSEKÁRTYA
  3. mező   BANK
  4. mező   MŰSZAKI BOLT
  5. mező   KÖZÉRDEK
  6. mező   EGÉSZSÉG
  7. mező   LAKÁSFELSZERELÉS
  8. mező   BIZTOSÍTÁS
  9. mező   SZERENCSEKÁRTYA
10. mező   UTAZÁS
11. mező   ÜDÜLÉS
12. mező   POSTA
13. mező   LAKÁSFELSZERELÉS
14. mező   INGATLAN
15. mező   SZERENCSEKÁRTYA
16. mező   BIZTOSÍTÁS
17. mező   PIACTÉR
18. mező   SZÓRAKOZÁS
19. mező   ÉLETMÓD
20. mező   UTAZÁS
21. mező   SZÓRAKOZÁS
22. mező   SZERENCSEKÁRTYA
23. mező   ÉLETMÓD
24. mező   KULTÚRA
25. mező   SZÓRAKOZÁS
26. mező   INGATLAN
27. mező   AUTÓ
28. mező   OKTATÁS
29. mező   SPORTFELSZERELÉS
30. mező   ÜDÜLÉS
31. mező   SZERENCSEKÁRTYA
32. mező   SPORT
33. mező   KÖZLEKEDÉS
34. mező   ELEKTRONIKA
35. mező   SZERENCSEKÁRTYA
36. mező   KULTÚRA
37. mező   FORTUNA
38. mező   ÁRUHÁZ
39. mező   BANK
40. mező   AUTÓ
41. mező   SZERENCSEKÁRTYA
42. mező   LAKÁSFELSZERELÉS
43. mező   KÖZÉRDEK
 
A pontokról
 
A felhasználó mind a Single-, mind a Multiplayer játékban pontokat gyűjthet, amelyeket a webshopban 20 % kedvezmény erejéig válthat be bármely termékre. A pontok értéke: 1 pont = 1 Ft. Mind a két játékban azonos arányban kerülnek pontozásra a játékosok, a következők szerint:
 
1. helyezett       3 pont
2. helyezett       2 pont
3. helyezett       1 pont
4. helyezett       0 pont
 
Példa a pontok beváltására
 
Ha például 520 ponttal rendelkezünk és vásárolni kívánunk egy 1.000 forint értékű terméket, akkor eldönthetjük, hogy a vételárat pontok beváltása nélkül kívánjuk kiegyenlíteni így ebben az esetben nem jár kedvezmény –, vagy szeretnénk beváltani pontjainkat, amelyet 20 % erejéig tehetünk meg. Azaz egy 1.000 forint értékű terméknél 200 pontot tudunk beváltani 200 forint értékben, így a termék 800 forintért kerül kiszámlázásra, és még marad 320 pontunk.
 
Chat
 
A Gazdálkodj okosan! internetes oldalán lehetőség van arra, hogy online beszélgetést folytass a többi játékossal. Alaphelyzetben mindenki a Főszobába kerül, majd tetszés szerint beléphet a 19 megyénk neveit viselő valamelyik szobába. Ismerkedés céljából privát chatre is van lehetőség. Ezen kívül lehetőség van barátok bejelölésre, amelyről e-mailben értesítést kap a másik fél. A nem kívánt játékosokat egy kattintással elnémíthatjuk, így ezek a játékosok nem tudnak kapcsolatba lépni velünk.
 
Fórum
 
A regisztrált játékosoknak lehetőségük van arra, hogy témákat hozzanak létre, és hozzászóljanak a különböző bejegyzésekhez a fórumban. Az illetlen, másokat sértő hozzászólásokat automatikusan töröljük, és a sorozatos szabályszegőket bannolással „jutalmazzuk”. A bannolt játékos profilja tiltásra kerül, és összegyűjtött pontjai elvesznek.
 
Észrevételeiteket, kérdéseiteket az info@gazdalkodjokosan.hu e-mail címre várjuk.
 
 
© Copyright 2011 – Minden jog fenntartva!
Luman Kft.
 

A "Gazdálkodj okosan!" embléma bejegyzett védjegy! - Az oldal teljes tartalmát szerzői jog védi. A site sem részben, sem egészben nem használható fel, és nem reprodukálható semmilyen formában a tulajdonos írásbeli engedélye nélkül.
Felhasználó:
Jelszó:
2015-10-25

Kedves Játékosok!

Új tulajdonosa vagyok az oldalnak, melyet azzal a szándékkal vásároltam meg 2014 évvégén,hogy 2015 évvégére átalakítom ( persze nem nagyon) az oldalt és újra indítom... sajnos nem olyan egyszerű mint gondoltam...